Vi hjälper dig att identifiera, angripa och tyda komplicerade samband så att det hela blir begripligt.

Klicka här för att boka tid på Statistik-akuten.

  

Så här går det till när du besöker Statistik-akuten

Du får ett personligt möte med en av våra statistikexperter. Du berättar om din verksamhet eller ditt forskningsprojekt. Vi lyssnar och ställer relevanta frågor, och därmed kan vi tillsammans ringa in och belysa den centrala frågeställningen eller målsättningen.

 

Investera rätt från början. Låt inte felbeslut fortplanta sig i din verksamhet. Ett tidigt besök på Statistik-akuten kan visa sig bli de viktigaste 45 minuterna i ditt projekt.

 

Så här enkelt är det.

1. Boka en tid

2. Träffa vår statistikkonsult

3. Få en tydlig diagnos och ordination*

 

*Kanske behöver du bara några timmars konsultation. I andra fall räcker det med korta men regelbundna återbesök för att säkerställa att verksamheten håller rätt kurs. Eller så kommer vi fram till att det behövs en längre handlingsplan.

Statistik-akuten har utarbetat strukturerade handlingsplaner. Resultatet är en fokuserad och effektiv statistikstrategi som sparar både tid och pengar i det långa loppet.

  

Frågor och svar om Statistik-akuten:

Varför har ni startat Statistik-akuten?

>> Vi vet att det är bra att stämma i bäcken. Att man sätter in de rätta åtgärderna innan de stora problemen har uppkommit och fortplantat sig i projektet. Att vi använder ordet akuten ska inte tolkas som att vi bara tar emot ”sjuka projekt”, tvärtom (även om alla är välkomna i alla stadier, även projekt där den inledande analysen måste göras om). Vi vill förebygga tidiga felaktiga analyser och beräkningar i din verksamhet.

När ska man kontakta er?

Vad exakt kan ni hjälpa mig med?

Var i processen kan ni komma in?

Men om jag redan vet exakt vad jag vill belysa? Kan ni hjälpa mig att ta fram statistiken ändå?

Vilka vänder ni er till?

>> Alla som har nytta av korrekt statistik i sin verksamhet, men särskilt ingenjörer, forskare och forskningschefer.

  

Kan problem i din verksamhet lösas med rätt sorts statistik, utan att du vet om det?

Många frågeställningar – som skulle tjäna på att behandlas av en statistiker – identifieras överhuvudtaget inte som ett problem där statistik är en del av lösningen. Man tror exempelvis ///exempel///

Det är därför vi vill träffa dig så tidigt som möjligt – så att vi från början kan identifiera dina frågeställningar, och se hur vi kan angripa dem på smartaste sätt. Att först hitta rätt verktyg i verktygslådan, och därefter att använda verktygen på rätt sätt.

Med en annan liknelse: Tänk dig att du har en mängd olika ingredienser uppradade på köksbänken. Mjöl, smör, ägg osv. Men också sådant som sparris, lök och lax. Vad kan du åstadkomma av det? Ska alla ingredienser vara med? Den erfarne statistikern är som superkocken som låter sin örnblick svepa över alla ingredienser och nästan intuitivt ser hur de ska kombineras. I vilken ordning, och till hur stor del. Det blir mycket omständligare att kalla in superkocken i efterhand. När du redan har lagt en massa tid och kraft på att blanda och mixa ingredienserna utan någon riktig överblick och utan någon klar vision om slutresultatet.

Vårt råd är därför: Boka en tid till Statistik-akuten så tidigt som möjligt i processen. Det tjänar du på.


Visste du att ...

... en statistiker kan ge svar på så skilda frågor som:

///exempel

///exempel

///exempel


Finns det en statistisk metod som ger svar på din frågeställning?

Vi hjälper dig att hitta rätt metod.